W Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Studzieńcu, odbył się Finał XII edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego, który zgromadził młodych, zdolnych kucharzy z całej Polski. Konkurs, organizowany przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni I Cukierni oraz Polską Inicjatywę Kulinarną, miał na celu promowanie produktów zarejestrowanych jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne i Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.
W Przasnyszu miało miejsce ważne wydarzenie, podczas którego zostały podpisane umowy z jednostkami Ochotniczej Straży Pożarnej (OSP) z powiatu przasnyskiego z Wojewódzkim Funduszem Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Warszawie.
W ramach Rządowego Programu Inwestycji Strategicznych, Prawo i Sprawiedliwość angażuje się w wsparcie lokalnych samorządów na Północnym Mazowszu, dostarczając niezbędnych środków i wsparcia na kluczowe projekty inwestycyjne.
W murach Zespołu Szkół nr 2 w Mławie odbyły się inspirujące warsztaty kulinarne "Poznajcie swoje", zorganizowane przez Polski Związek Łowiecki we współpracy z Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Celem wydarzenia było przybliżenie młodzieży do kultury łowieckiej oraz edukacja w zakresie wykorzystania darów naszych lasów w kuchni.
Dziś w Szkole Podstawowej im. Jana Pawła II w Zieluniu odbył się bieg" I Bieg ku pamięci ofiar Faszyzmu " pod moim patronatem. Wydarzenie zgromadziło na linii startu aż 350 biegaczy
Dziś, w murach Ministerstwa Edukacji i Nauki, miało miejsce uroczyste ogłoszenie programu „Sieć badawcza uczelni przyrodniczych na rzecz rozwoju polskiego sektora mleczarskiego”. Program, zainicjowany przez MEiN, zakłada pilotażowe prowadzenie badań naukowych, które mają wspierać sektor mleczarski w zakresie innowacyjnej i bezpiecznej produkcji.