Mój priorytet

Obrona polskiej produkcji

Promocja polskich produktów

Kultywowanie i wspieranie tradycji i kultury na terenach wiejskich

Upowszechnianie produkcji ekologicznej

Wyniki wyszukiwania dla słowa: wykorzystanie lokalnych produktów w kuchni


Znalezione wiadomości

Podsumowanie Finału XII Edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego w ZSCKR w Studzieńcu

dodano dnia

W Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Studzieńcu, odbył się Finał XII edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego, który zgromadził młodych, zdolnych kucharzy z całej Polski. Konkurs, organizowany przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni I Cukierni oraz Polską Inicjatywę Kulinarną, miał na celu promowanie produktów zarejestrowanych jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne i Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.